Zapraszamy na spotkanie promocyjne publikacji „Smaki Puszczy Białej”

Serdecznie zapraszamy na wyjątkowe wydarzenie poświęcone regionalnym smakom i tradycjom kulinarnym Kurpiowszczyzny

28 października 2025 r. (wtorek)
godz. 17:00
Centrum Dziedzictwa Kulturowego w Pułtusku, ul. Rynek 13

Podczas spotkania zaprezentowana zostanie publikacja „Smaki Puszczy Białej. Tradycyjna kuchnia kurpiowska” autorstwa Sylwii Stojkowskiej-Affelskiej i Haliny Witkowskiej. To niezwykła książka, która przybliża bogactwo smaków, zapachów i zwyczajów kulinarnych regionu Puszczy Białej.

Nie zabraknie także inspirujących rozmów o tradycjach i smakach przekazywanych z pokolenia na pokolenie.

Wydarzenie dofinansowane zostało ze środków Ministerstwa Kultury i Dziedzictwa Narodowego pochodzących z Funduszu Promocji Kultury – państwowego funduszu celowego.

Wydział Promocji, Kultury i Sportu

Przejdź do treści