Warsztaty Kulinarne „Kurpiowska Wilija”
W piątek, 6 grudnia br. w Centrum Dziedzictwa Kulturowego odbyły się warsztaty kulinarne „Kurpiowska Wilija”, które poprowadziły znawczynie i kustoszki tradycji Kurpi Białych Halina Witkowska i Monika Poteraj z Kuźni Kurpiowskiej w Pniewie – Stowarzyszenie „Puszcza Biała – Moja Mała Ojczyzna”. Licznie przybyli uczestnicy warsztatów mieli okazję wspólnego przygotowania krokietów z kapustą i grzybami, pierogów z makiem oraz rosołu z prośnianek, a następnie ich degustacji. Po zakończeniu Burmistrz Miasta Pułtusk Beata Jóźwiak złożyła paniom z Kuźni Kurpiowskiej serdeczne podziękowania za współpracę, zaangażowanie i przeprowadzenie ciekawych warsztatów kulinarnych.






















Dania, które były przygotowane podczas warsztatów:



Wydział Promocji, Kultury i Sportu Urzędu Miejskiego w Pułtusku