„Zdrowa jesień na talerzu” – warsztaty kulinarne w Pułtusku
7 listopada 2025 r. w Centrum Dziedzictwa Kulturowego w Pułtusku odbyły się bezpłatne warsztaty kulinarne „Zdrowa jesień na talerzu”, podczas których uczestnicy poznawali przepisy na smaczne, zdrowe dania i napoje inspirowane jesiennymi smakami.
Warsztaty poprowadziła prezes Fundacji Art-Heart Dorota Polewaczyk wraz z Janem Przeorem i Adamem Biegałą. Spotkanie przebiegło w ciepłej, rodzinnej atmosferze, a uczestnicy mieli okazję nie tylko zdobyć nowe umiejętności kulinarne, ale także wspólnie spędzić czas.
Dziękujemy wszystkim uczestnikom za aktywny udział w warsztatach.
Przedstawicielom fundacji dziękujemy za poprowadzenie, pełnego inspiracji wieczoru.
Poniżej przedstawiamy przepisy na potrawy i napoje przygotowywane podczas spotkania.
Dania, które były przygotowane podczas warsztatów:
Pieczone kasztany.

Hummus dyniowy

Pieczona marchewka do hummusu

Rozgrzewająca herbatka Pięciu Przemian

Odżywczy sok z dyni, jabłek, marchewki i gruszek

Wydział Promocji, Kultury i Sportu Urzędu Miejskiego w Pułtusku
